green auto logo

Suntem oameni
Toți mai greșim

Acident cu vatamari corporale

Imediat dupa ACCIDENT daca au rezultat VATAMARI CORPORALE suni instant la 112 si nu ai voie sa schimbi pozitia masinilor implicate in accident pana la sosirea echipajelor SMURD si POLITIE.

Urmează pașii să nu rămâi fără permis

La locul accidentului

Daca sunt doar pagube materiale poti scoate masina in afara partii carosabile sau cat mai aprope de partea dreapata a drumului.

Dovezi

Efectueaza poze de la locul accidentului cu intersectia, semnele de circulatie, marcajele de pe strada, pozitia masinilor si avarile acestora inca sa se vada si numere de inmatriculare si avarile, daca se poate.

Primele 24 de ore de la accident fara vatamari

OBLIGATORIU in primele 24 de ore trebuie sa completezi constatarea amabila sau sa mergi la sectia de politie in functie de situatie.Daca nu faci asta ramai fara persmis indiferent ca esti vinovat sau pagubit.

Daca mergeti la POLITIE

Acolo o sa fi sanctionat sau NU in functie de situatie si de cum v-a interpreta agentul situatia. O sa primesti un proces verbal din care rezulta cele intmplate si o autorizatie de repartie in baza careia iti poti repara masina. Pastreaza autorizatia pana cand repari masina, in caz de control.

Daca faceti AMIABILA tu ca vinovat trebuie sa pastrez exemplrarul autocpiativ si sa ii oferi pafgubitului o copie dupa asigurarea ta.

In baza exemplarului autocpiativ iti poti repara msina si trebuie sa il pastrezi pana cand o repari. In caz ce esti oprit in trafic cu el o sa justifici avariile masini tale.

Supliemntar

Mai Poti completa o delcaratia din care sa rezulte cum s-a intmplat accidentul si sa o trimiti pe adresa de mail impreuna cu pozele masinii tale avariate la societata unde era asigurata masina ta.

Ca VINOVAT este pobill sa nu te mai contacteze asiguratorul pentru instrumentarea dosarului de dauna.
Daca te contacteaza iti va solciita poze cu masina ta avariata si sa completezi o declaratie.
Daca nu te contacteaza asa cum spuneam anterior poti completa o declaratie din care sa rezulte ca tu condeuceai masina, data accidentul cum sa petrecut acesta si care au fost masinile implicate.

Declaratia o trimiti pe adresa de mail la societatea unde era asigurata msina ta, impeuna cu pozele masini tale in care sa se vada varaile si numraul de inmatriculare di iti poti repara masina linisitit.

Asta e tot ce trebuie sa faci Vinovat dupa procederea accidentului.Pagubitul sa se descurce singur de aici incolo.